top of page
GlassFit_SV-1701.jpg

Стаклена ограда

Вертикален стаклен систем за потпора за стаклени огради со модерна естетика и врвна робусност. Континуирани основни профили без милони, за да се остави визуелното поле слободно и да се понуди чувство на луксузна слобода , Стаклена ограда со штандови и стаклени огради без рамка за скали

10.10 xham.png

Предности

  • Екстремна цврстина поради континуираните профили

  • Лесно и брзо се инсталира

  • Конструкции со големи должини без никакви проблеми со усогласувањето на стаклото

  • Голема разновидност во однос на поставеноста, дебелината на стаклото, оградите и површинската обработка

  • Врвен квалитет во поглед на дизајнот и производството

Изведба

ЛИНЕАРНО ХОРИЗОНТАЛНО

оптоварување до 4,0 KN/m

Карактеристики

ОТПОРНОСТ НА ВЕТЕР

до 5,0KN/m2

Generic

PHILOSOPHY

continuous profile with simple wedges

PLACEMENT - INSTALLATION

on-floor, side-mounted, embedded, curved

USE

outdoor, indoor, seaside

APPLICATIONS

modern residences, hotels,

malls, commercial and office buildings

Технички

Карактеристики

ТИП ЗАСТАКЛУВАЊЕ

калено со ламинат

ДЕБЕЛИНА НА СТАКЛО

10+10, 8+8, 6+6, 5+5 мм

МАКСИМАЛНА ВИСИНА

1,6 м

МАКС ДОЛЖИНА НА СТРУКТУРАТА

неограничено

ПАРКИ

различни форми (рамни, овални, тркалезни, квадратни)

, инокс и обложен алуминиум

ОСВЕТЛУВАЊЕ

со дебелина на стаклото 8+8мм

ПРЕДБУПЕНИ ПРОФИЛИ

да, и за завртките за шалтер

m8207_tomi-ultra_complete.webp
cradle-2-cradle-certification.webp
tuv-austria-recycle-ok-product-certificate.webp
eco-platform---epd-verified.webp

Сертификати

A dinner table on the balcony by the sea

Типологии

Frameles Stairs Glass Railing
Glass Railing with Stands
Glass Railing with Stands
section m8200
m8207
bottom of page